Posted by: admin

Gastschrijver Marleen van Beek over Ballonverstrooiingen

Laatste vlucht

Laatste vlucht

Tegenwoordig is er zoveel mogelijk rondom uitvaarten. Daarom in deze editie van Gastschrijvers het woord aan Marleen van Beek, een van de oprichters van Laatste Vlucht. Zij verzorgen ballonverstrooiingen in heel Nederland.

Steeds meer mensen zoeken naar een passende en mooie manier om afscheid te nemen. Op dit gebied zijn er veel dingen mogelijk. Wij van Laatste Vlucht willen u kennis laten maken met de Ballonverstrooiing. Dit is een mooie, sfeervolle en vredige manier om afscheid te nemen van uw dierbare. Hoog over het land zweeft de as van uw dierbare in een heliumballon naar de wolken. Wij verzorgen ballonverstrooiingen in heel Nederland.

Hoe werkt het? 
De ballonverstrooiing is niet gebonden aan een bepaalde tijd. De nabestaanden kiezen een dag die voor hen een speciale betekenis heeft bijvoorbeeld de verjaardag, sterfdag of trouwdag. Ook kiezen zij een locatie die voor hen speciaal is. Een ballonverstrooiing kan en mag overal, zolang de ballonnen maar vrij spel hebben. Zo kun je kiezen voor het strand, de hei, een open plek in het bos, de achtertuin, een voetbalstadion of zelfs een dakterras. Op de afgesproken dag staan wij op het afgesproken tijdstip klaar met de geprepareerde ballonnen. De as wordt door ons verdeeld over twee grote heliumballonnen van bijna twee meter doorsnee. Wij dragen de ballonnen over, waarna de nabestaanden op hun eigen manier afscheid kunnen nemen.

De ceremonie
Iedereen kiest zelf hoe de ceremonie wordt aangekleed. Vaak worden er wat herinneringen opgehaald, waarna de ballonnen worden losgelaten. Ook is het mogelijk om bij voorbeeld muziek te laten horen, begeleidingsballonnen los te laten of te toasten op een goede vlucht.

Na het loslaten
Na het loslaten kunnen de ballonnen nog lange tijd nagekeken worden. Ondertussen maken wij foto’s, zodat er nog een aandenken is. De ballonnen stijgen tot zo’n 25 km hoogte. Hier is geen luchtdruk meer, zodat de ballonnen uit elkaar spatten. De as komt in de straalstromen om de aarde terecht en wordt op die manier over de wereld verspreid.

Bijzonder
De ballonverstrooiing is een bijzondere, mooie en minder beladen manier van as verstrooien. Het letterlijk loslaten van de ballonnen draagt bij aan de rouwverwerking. Een van de nabestaanden zei laatst: ”Dit is het enige afscheid waar je naar boven kijkt”. Dat is zeker waar. Neem gerust een kijkje op www.laatstevlucht.nl voor alle informatie, foto’s en filmmateriaal.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de ballonverstrooiingen;
Kijk dan op www.laatstevlucht.nl of neem contact op met Marleen van Beek via info@laatstevlucht.nl 
Ballonverstrooiingen kunnen uiteraard ook in ‘t Gooi plaatsvinden.

Ballonverstrooiing met nabestaanden

Ballonverstrooiing, een bijzonder moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *